Prijs vochtbestrijding & kosten vochtbehandeling

Vochtbestrijding prijzen lopen erg uiteen en hangen samen met het de grootte van het project en het soort vochtprobleem. De meest voorkomende vochtproblemen zijn: optrekkend vocht, doorslaand vocht en condensatie. De kosten die gemoeid zijn met de bestrijding ervan variëren van 750 euro tot ongeveer 3000 euro.

Vochtbestrijding prijs

Vochtbestrijding voor een gemiddelde woning kost in de meeste gevallen tussen 750 tot 2300 euro. De kostprijs is voornamelijk afhankelijk van de methode van vochtbestrijding en het aantal vierkante meters. Zo is het injecteren van een buitenmuur over het algemeen iets goedkoper dan het impregneren van een muur, tenzij er reparaties uitgevoerd moeten worden want dan kan de kostprijs al snel oplopen tot 2500 euro. Hoe beter de conditie van de muur, des te goedkoper de vochtbestrijding. Vraag steeds een vrijblijvende offerte aan om de exacte prijs te kennen.

Prijs muren laten injecteren

Het injecteren van de muur is één van de meest voorkomende vochtbestrijdingsmethodes. Deze methode wordt ingezet bij het bestrijden van opstijgend vocht. De kostprijs is afhankelijk van het aantal lopende meters en het soort middel dat gebruikt wordt. Het injecteren van een enkele buitenmuur kost gemiddeld 60 tot100 euro per lopende meter. In een gemiddelde woning moet je voor dit type vochtbestrijding rekenen op een kostprijs van 800 euro tot 1500 euro.

Prijs hydrofuge vochtbestrijding

Hydrofuge, ook wel impregneren genoemd wordt ingezet bij problemen met doorslaand vocht. Bij hydrofuge wordt er op de buitengevel een waterafstotend middel verneveld. Dit middel trekt in de poriën van het gesteente en maakt de muur ongevoelig voor insijpeling van regenwater. Aangezien het middel dampdoorlatend is kan de spouw wel gewoon blijven ademen. Hydrofuge kost gemiddeld 10 tot 15 euro per vierkante meter. Het is bij deze methode van vochtbestrijding belangrijk dat de gevel in goede conditie is. Beschadigde stenen moeten vervangen worden en het voegwerk moet in tact zijn. Indien er herstelmaatregelen genomen moeten worden dan kan de totale kostprijs oplopen tot ongeveer 30 euro per vierkante meter.

Offerte vochtbestrijding aanvragen

Aangezien de vochtbestrijding prijzen niet vast liggen loont het de moeite om verschillende prijzen van vochtexperts met elkaar te vergelijken. Je kunt hiermee vaak een leuk bedrag besparen en krijgt tegelijk een goed beeld van het totale kostenplaatje. Het aanvragen van een prijsofferte kost je niets en is geheel vrijblijvend.

Reinigen en reparaties

Vaak is er bij een vochtprobleem sprake van schade aan binnen- of buitenmuren. Zo kan het voegwerk beschadigd zijn of zijn er stenen die door vorst kapot gevroren zijn. Bij het bestrijden van doorslaand vocht is het belangrijk dat de buitengevel goed schoon is en dat het regenwater niet meer door het metselwerk kan dringen. Schade moet dus altijd gerepareerd worden door middel van gevelrenovatie. Bij binnenmuren kan er sprake zijn van uitslag door salpeter of beschadigd stukwerk. Ook moet schimmel soms verwijderd worden. Hiermee zijn extra kosten gemoeid. Je kunt er vanzelfsprekend voor kiezen om bepaalde reparaties binnenshuis zelf uit te voeren. Hiermee kun je het nodige op de kosten besparen.

Last van vocht? Vraag hier uw vochtdiagnose