Schimmelbestrijding & behandeling

Waar vocht is, kan schimmel ontstaan. In huis komen schimmels vooral voor in slecht geventileerde ruimtes die langdurig vochtig zijn zoals de kelder, badkamer en keuken. Ze groeien vaak op muren en plafonds maar ook op ramen en textiel kan schimmel voorkomen.

Wat is schimmel?

Schimmels zijn in feite minuscule paddenstoeltjes. Ze planten zich voort door middel van sporen die door de wind worden verspreid. Schimmels hebben vocht nodig om te kunnen overleven en daarom komen ze alleen voor in vochtige ruimtes.

Wat is schimmel

Oorzaak van schimmel

Wanneer je schimmels in huis aantreft op de muur of op het plafond, dan kun je er zeker van zijn dat er sprake is van een vochtprobleem. Het kan dan gaan om problemen met opstijgend vocht of doorslaand vocht maar vaak ontstaan schimmels ook als gevolg van condensatie.

Oorzaak van schimmel

Gevolgen van schimmel

Schimmels ontsieren niet alleen het oppervlak waar ze op groeien, ze zijn ook nog eens schadelijk voor onze gezondheid. Vooral mensen met gevoelige luchtwegen kunnen flink wat last ondervinden van de schimmelsporen die vrijkomen.

Gevolgen van schimmel

Schimmel behandelen & bestrijden

Schimmels kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Bij de aanpak van het probleem is het belangrijk dat de oorzaak ervan weggenomen wordt omdat de schimmel anders op termijn gewoon weer zal terugkeren. De juiste schimmelbestrijding & schimmelbehandeling is dus aangewezen.

Hoe schimmel behandelen

Schimmel op muren & plafond

Vochtige muren en plafonds zijn ideale huisvestingsplaatsen voor schimmels. De muurafwerking wordt benut als voedselbron en wanneer het vochtig genoeg blijft zal schimmel goed tot ontwikkeling kunnen komen.

Schimmel op muren en plafond

Schimmel op ramen

In woningen die niet goed zijn geventileerd ontstaan vochtproblemen vaak als gevolg van condensatie. Indien er sprake is van schimmel op het raam of op het kozijn dan komt dit vaak door een gebrek aan ventilatie. De ramen gaan dan beslaan en het vocht dat hierbij vrijkomt druipt langs de ramen naar beneden waardoor ook de profielen vochtig worden.

Schimmel op ramen

Schimmel in de kelder

In slecht geventileerde kelders heerst over het algemeen een vochtig klimaat waar schimmels makkelijk tot ontwikkeling kunnen komen. Soms is het probleem zo groot dat de kelder erdoor onbruikbaar wordt. De enige manier om schimmelvorming definitief tegen tegen te gaan is door het vochtprobleem op te lossen en de kelder droog te maken.

Schimmel in de kelder